Het is weer zomer. Mensen trekken lekker naar buiten om te bbqen of om op het strand te bakken. De zon blijft langer schijnen en de mensen zijn vrolijk en bruin. Toch zijn er veel mensen die verlangen naar de winter. Deze hitte hoeft van hun niet. De winter heeft natuurlijk ook zijn charme. Sneeuw en Kerst en ijs. Je kan lekker schaatsen of een sneeuwpop maken. Als het dan winter is doe mij dan ook maar een echte winter! Het klimaat wordt steeds extremer en dat merk je deze zomer aan de hitte records die worden verbroken. Doe dit dan ook maar aan de koude kant en laat het weer eens echt winter worden. In deze blog beschrijf ik een nadeel maar ook een groot voordeel aan zo’n extreme winter

Nadeel aan een extreme winter; files

Door een extreme winter zullen wegen minder goed zijn. Ook de NS zal weer problemen krijgen met het laten rijden van treinen. Hierdoor zullen meer mensen met de auto op pad gaan waardoor er extra drukte op de slecht begaanbare wegen komt. Dit leidt tot files!

Wat zou het mooi zijn als Nederland eindelijk weer eens een elfstedentocht zou kunnen organiseren. Niet één zwemmend zoals nationale held Maarten van der Weijden heeft afgelegd maar één op schaatsen. Heel schaats liefhebbend Nederland zou richting Friesland trekken en het zou een waar volksfeest worden.

Voordeel aan een extreme winter; De elf steden tocht

Zie je de beelden al weer voor je dat er iemand met ijspegels aan zijn neus staat te juichen voor de voorbij schaatsende menigte of dat een ventje van 8 met een mok chocolade melk staat te klappertanden voor Sportcentrum Dokkum terwijl zijn moeder zijn vader vooruit schreeuwt. De elf steden tocht is het mooiste evenement dat Friesland ooit heeft georganiseerd. Geef mij alsjeblieft nog één extreme winter waarin de ijsmeesters zeggen, it geat on!