Verschil tussen leasen en huren

In een paar woorden komt leasing erop neer, dat je voor een vast maandelijks bedrag een goed kunt gebruiken. Een van de verschillen met huren is de periode. Je huurt een auto bijvoorbeeld voor een maand, maar je leaset een auto voor misschien drie jaren. Beide vormen kan je aanduiden als lenen tegen betaling, maar van goederen en niet geld. Bovendien dekt normaal gesproken een huur- en leasecontract het onderhoud, de eventuele reparaties en een verzekering, indien van toepassing. De voor- en nadelen van leasing zijn tamelijk universeel en gelden ook voor fitnessapparatuur leasen

Voordelen van leasen

Leasing heeft doorgaans betrekking op dure goederen. Zoals eerder genoemd, is de auto een heel bekend voorbeeld. Een belangrijk voordeel van het leasen in vergelijking tot het kopen van een product, is dat er geen sprake is van een grote uitgave ineens. Je betaalt een maandelijks vast bedrag, waarvan je precies weet wat is inbegrepen. Geen verrassingen. Je wilt je wellicht kunnen concentreren op de kern je bedrijf en dat zijn je klanten, en je geen zorgen maken over zaken als het onderhoud van apparaten. Doorgaans kan je aan de einde van de contractperiode het geleasede goed met een restbetaling overnemen.

Nadeel van leasen

Vele risico’s van de gebruiker van het goed gaan over op de lease-maatschappij, wat natuurlijk een voordeel is, maar daar staat wel een kostenplaatje tegenover. Dat laatste zou je een nadeel kunnen noemen. Vanzelfsprekend moeten de leasekosten voor je haalbaar zijn. Wordt dat wat lastig, dan kan je met de lease-maatschappij praten over een langere leaseduur, waarmee de maandelijks kosten omlaag gaan. Of anders het leasecontract opzeggen.

Fitness apparatuur

Nieuwe professionele fitness apparatuur kost al gauw enige duizenden euro’s. Als je dus een fitness centrum wilt vullen met apparatuur, dan kunnen we al snel praten over enige tienduizenden euro’s. Dan is het toch goed om te kijken of je kunt leasen en wat de maandelijkse kosten zijn. Dan weet je waar je toe bent en kan je vervolgens kijken of je met je centrum die kosten kunt opbrengen. Daarmee ben je er natuurlijk niet, er zijn vanzelfsprekend andere kosten, maar toch kun je dan al een beetje een idee vormen over de haalbaarheid van fitness apparatuur leasen en je centrum als geheel.