Waarom zou je een personal trainer of een coach inhuren? Is dat niet voor profs en wannabe atleten? Niet noodzakelijkerwijs – de voordelen van personal training gaan verder dan super doelgerichte atleten.

Of u nu net aan fitness begint of een doorgewinterde sporter met een goede conditie bent, een personal trainer of coach kan u helpen uw fitnessdoelen sneller, veiliger en effectiever te bereiken, betere resultaten te behalen of gewoon meer plezier in bewegen te krijgen dan u ooit voor mogelijk had gehouden.

De voordelen van personal training kunnen eindeloos zijn, maar hier heb ik mijn top 7 redenen opgesomd waarom je een PT of een sportspecifieke coach zou moeten inhuren en hoe je er het beste van kunt maken.

1. Individueel deskundig advies

In een wereld die verwaterd met influencers en fitness “pro’s”, kun je niet op tegen deskundig advies van een gekwalificeerde en ervaren professional.

– Een gekwalificeerde PT is de expert die u nodig hebt om u advies en oefeningen op maat te geven, of uw doel nu is om:

Uw eerste marathon of triatlon voltooien

Uw sportieve spel te verbeteren

Uw training op te voeren

Uw tijd en inspanning maximaliseren

– De voordelen van persoonlijke training en deskundig advies zijn onbetwistbaar als u:

Lijdt aan of herstelt van een blessure

Sporten tijdens de zwangerschap

Weer begint te sporten na de bevalling

2. Een veilige, aangepaste en specifieke programmering

  • Ieders doelen verschillen en daarom zullen twee mensen die hetzelfde online programma volgen waarschijnlijk verschillende resultaten behalen.
  • Investeren in een PT betekent dat je krijgt:
  • Gepersonaliseerde training
  • Aanmoediging en begeleiding bij het uitproberen van nieuwe bewegingen en workouts
  • Een grotere verscheidenheid aan oefeningen in uw trainingsroutine
  • Een veilige en geschikte programmering is een van de belangrijkste voordelen van personal training en is vooral belangrijk als u contra-indicaties heeft voor lichaamsbeweging, blessures, pre/postnataal of post menopauzaal bent.

3. Motivatie en verantwoordelijkheid

Wanneer u alleen traint, kan het makkelijk zijn om een sessie over te slaan, uw wekker te verzetten of een setje vals te spelen. Een personal trainer houdt u verantwoordelijk, tilt uw workouts naar een hoger niveau en motiveert u tijdens elke sessie en tijdens de volledige duur van uw programma.

Uitgelicht: Personal Trainer voor Mannen | Personal Training THUIS

4. Frisse ideeën en inspiratie

Het kan gemakkelijk zijn om in dezelfde workout-gewoonten te vervallen en uiteindelijk verveeld te raken met uw workout routine. Dit heeft niet alleen invloed op uw humeur en motivatie, maar is ook een veel voorkomende oorzaak van een trainingsplateau en u kunt zich afvragen waarom u geen resultaten ziet van uw training.

En voor het geval u ooit zonder ideeën komt te zitten, zijn er verschillende hulpmiddelen die u trainingssuggesties geven, zoals de FitSpark dagelijkse trainingsgids.

Een personal trainer kan voor de broodnodige afwisseling zorgen en een frisse kijk en nieuwe gezichtspunten bieden om zowel uw lichaam als geest uit te dagen. U kunt deze lessen en inspiratie zelfs gebruiken nadat uw PT-programma is afgelopen.

5. Efficiëntie

PT’s voeren een behoefteanalyse uit en gebruiken hun expertise om een op maat gemaakt en individueel fitnessplan op te stellen om u te helpen uw resultaten op tijd te maximaliseren, waardoor de efficiëntie van uw trainingsprogramma toeneemt.

Dit is vooral nuttig als u weinig tijd hebt om te sporten – u weet wel, niets bijzonders, gewoon de gebruikelijke fulltime baan, familie en sociale verplichtingen – en u wilt profiteren van de tijd die u besteedt aan trainen. Effectieve workouts met een personal trainer zorgen ervoor dat je tijd overhoudt voor andere belangrijke dingen in je leven.

Tip: Personal Trainer App? Top 5 Beste Personal Training Apps

6. Ondersteuning

Een van de misschien minder bekende voordelen van personal training is dat het veel meer is dan fitness. Personal trainers fungeren als onofficiële therapeuten en kunnen een grote bron van contact zijn. Natuurlijk helpen ze u uw fitnessdoelen te bereiken, maar ze geven ook om uw welzijn en kunnen niet alleen uw fysieke, maar ook uw mentale gezondheid helpen verbeteren.

7. Resultaten

Afhankelijk van uw doelstellingen en budget, kunt u één keer per week of één keer per maand een personal trainer inschakelen. Als u niet zeker bent, probeer het dan gewoon een keer uit om te zien of het iets voor u is.

Veel goede trainers bieden ook informatie, hulpmiddelen en bronnen over uw voeding en levensstijlgewoonten om uw resultaten te maximaliseren. Dat is iets wat u mee kunt nemen op uw weg naar een gezond, actief leven op de lange termijn.