Sommige sporters vinden fitness supplementen helemaal de wereld, terwijl andere sporters het juist niet willen gebruiken. Iedereen heeft hier natuurlijk zijn eigen keuze in. Veel sporters gebruiken eiwitsupplementen voor of na het sporten. Dit heeft zo zijn voordelen. Er bestaan veel soorten eiwitsupplementen. Zo heb je eiwitrepen, maar ook gewoon eiwitpoeder. De meeste sporters zullen uiteindelijk grijpen naar een eiwitshake. Zou je hier wat meer informatie over willen? Goed nieuws, hieronder kan je meer lezen over eiwitshakes. Lees dus snel verder!

De eiwitshake zelf

Wat is een eiwitshake precies? Een eiwitshake wordt meestal gemaakt door eiwitpoeder te mengen met water. Sommige sporters gebruiken daar melk voor. Tegenwoordig verkopen veel merken eiwitshakes. Caseine eiwitshake is daar één van. Eiwitten zitten dus in de eiwitpoeder. Eiwitpoeder kan je zien als een proteïne. Proteïne is erg belangrijk voor je lichaam. Het is belangrijk dat je er niet te veel van gebruikt. Waar is proteïne goed voor? Onder andere voor je botten, maar het helpt ook met het herstellen van je spieren na het sporten. Veel sporters gebruiken een eiwitshake na een intensieve training waardoor zij spierpijn kunnen ervaren. Zo wordt de pijn verzacht door de spieren goed te herstellen.

Het juiste moment

Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren voor het juiste tijdstip om de eiwitshake te drinken. De één drinkt het graag voor het sporten, terwijl de ander er juist voor kiest om de eiwitshake na het sporten te drinken. Er zijn hier verschillende onderzoeken naar gedaan om te zien of een bepaald tijdstip het meeste effect had. Helaas is daar niet een bepaald moment uitgekomen. Het maakt dus eigenlijk helemaal niet uit wanneer je de eiwitshake drinkt. Dat is helemaal aan jou en wat je zelf het fijnst vindt.

Te weinig eiwitten

Ieder mens heeft eiwitten nodig zodat het lichaam goed kan functioneren. Het is een belangrijke voedingsstof voor je lichaam. Eiwitten zitten in verschillende producten. De meest bekende producten zijn bijvoorbeeld vlees en vis. In noten, paddenstoelen en groenten zitten ook eiwitten. Het is belangrijk dat je dus genoeg eiwitten binnenkrijgt op een dag. Per dag zou je de volgende richtlijn kunnen gebruiken: ongeveer 0,8 tot 1,0 gram per kilogram lichaamsgewicht. Dit kan je zelf dus uitrekenen. Wanneer je te weinig eiwitten binnenkrijgt op een dag, kan je kiezen voor een eiwitshake. Een eiwitshake zorgt dan voor een goede aanvulling op je eiwitinname zodat je aan de juiste inname zit.

Verzadigd gevoel

Wil je graag wat meer afvallen nu de zomer eraan komt? Dan kan je een eiwitshake prima als een tussendoortje drinken. Je valt niet af van een eiwitshake, maar het zorgt er wel voor dat je een verzadigd gevoel krijgt na het drinken van de eiwitshake. Dit betekent dat je het gevoel hebt dat je vol zit en dus waarschijnlijk niet veel gaat eten. Het voordeel van een eiwitshake is dat het weinig calorieën bevat. Dit maakt het een perfecte optie wanneer je op zoek bent naar tussendoortjes met weinig calorieën.