Zuurstof moet circuleren

De hele stofhuishouding in het menselijk lichaam wordt in beweging gezet door voeding en zuurstof. Afvallen hoeft daarom niet de hoofdreden te zijn om naar de sportschool te gaan. Er zijn meerdere belangrijke redenen om bij PhysiQ Fitness te gaan sporten. Er zijn veel artikelen beschikbaar over diëten en gezond leven, maar een dieet op zich is niet voldoende om een lichaam gezond te houden of algehele gesteldheid te verbeteren.

Beweging is noodzaak

PhysiQ Fitness biedt zeer goede mogelijkheden om onder begeleiding verantwoord te kunnen sporten. Deskundige begeleiding zorgt ervoor dat bezoek aan de sportschool optimaal wordt benut. Gezelligheid is belangrijk, want aangenaam sporten heeft invloed op de concentratie en inzet tijdens het sporten. Er even tussenuit en je hoofd leegmaken door er op juiste wijze flink tegenaan te gaan is belangrijk, want het lichaam reageert hierop en dat is gunstig. Met de gedachten even op het sporten gericht worden op deze manier alle stoffen en hormonen in het lichaam in beweging gezet wat veel voordeel oplevert. Structureel sporten heeft zeker zin en het gaat niet alleen maar over afvallen.

Zuinig zijn op je lijf

Waar de ene persoon naar de sportschool gaat om meer spiermassa te krijgen is een ander misschien uit op goede cardiotraining om het hart sterker te maken en bijvoorbeeld de weerstand te verhogen. Sporten verbetert het humeur, maakt iemand sterker en fitter en zorgt ook nog eens voor een betere nachtrust. De bloeddruk, suikerspiegel en het cholesterol in een lichaam worden aangesproken door het verbrandingsproces tijdens het sporten zodat deze gehaltes ververst worden en weer aangevuld kunnen worden door het lichaam.

Vast sportmoment in de agenda

Samen sporten of individueel, iedereen heeft maar één lichaam en het is belangrijk om daar zo lang mogelijk van te kunnen genieten in goede gezondheid. Hierin levert PhysiQ Fitness een goede bijdrage en maakt het voor iedereen mogelijk om meer uit een sportschool bezoek te halen. Trainen in de sportschool verdient een vaste plaats in de wekelijkse agenda. Een sportschool bezoek houdt dus veel meer in dan alleen maar overtollig vet verbranden. Er wordt een beroep gedaan op het hele innerlijk van een mens. Van de stofhuishouding tot aan en goed humeur, bewegen is een must.