Het vinden van de meest geschikte personal trainer is zo makkelijk nog niet. Tegenwoordig noemt jan en alleman zich personal trainer. Maar wat maakt een personal trainer tegenwoordig nou nog een goede personal trainer? In dit artikel kun je lezen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de meest geschikte personal trainer.

waarom is een goede PT zo belangrijk?

Eerst even uitleggen waarom de juiste personal trainer vinden zo belangrijk is: het is namelijk zo dat elk lichaam anders in elkaar zit. Dit betekent dus dat een fitness programma maatwerk is. Wanneer het programma niet goed op jou is afgestemd dat het heel lang duurt voordat jij je doelen bereikt of helemaal niet bereikt. Daarnaast kost een PT bakken met geld, en dat geld wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk besteden.

Waar let je op?

  1. Kijk of de PT de juiste diploma’s in bezit heeft. Dit is vaak een goede indicator.
  2. Neem een proefles en kijk of de trainer echt de tijd neemt voor je.
  3. Kijk even of je referenties kunt vinden van bestaande klanten; zij kunnen je vaak in geuren en kleuren vertellen of ze tevreden zijn of niet.
  4. Werkt de personal trainer voor zichzelf of voor een sportschool? Dit maakt vaak ook een groot verschil. PT’s die voor zichzelf werken doen vaak net wat beter hun best.
  5. Het is ook belangrijk om een persoonlijke klik te hebben met de trainer. Zo haal je veel meer energie uit het trainen.
  6. Ook de ervaring van de trainer is belangrijk. Want in de fitness wereld gaat op: hoe meer kennis hoe beter.

Ben je nou opzoek naar een personal trainer in de omgeving Apeldoorn? Neem dan even een kijkje op de volgende website: www.body2coach.nl.