Wat is de beste golfbaan in Nederland waar je ooit hebt gespeeld? Wat is je favoriete golfclub? Je minst favoriete? Heel vaak krijgen golfers een gevoel over een golfbaan en kunnen ze niet echt zeggen waarom. Er zijn echter zeer duidelijke kenmerken van elke golfbaan die het van anderen onderscheidt. Zo zijn er verschillende mogelijkheden voor golfen Gelderland. Elke golfbaan is uniek. Sommige liggen in het binnenland en sommige liggen aan zee, terwijl andere vrij vlak of heuvelachtig zijn. Maar vanuit het perspectief van een spel, laten we eens kijken naar enkele functies van een golfclub en golfen Gelderland. 

Conditie van de golfbaan
Dit is nogal voor de hand liggend. Is de baan in goede vorm? Budget is duidelijk een factor. Golfen Gelderland is mogelijk bij Golfclub Zeewolde. In mooie golfclub midden in de natuur. De conditie van de baan is perfect en wordt dagelijks goed onderhouden.

Route van de golfbaan
Dit is een van de belangrijkste ontwerpkenmerken van elke golfclub. Welke richting spelen de holes? Elke golfbaan heeft een heersende wind voor het golfseizoen in dat gebied, en de meeste architecten houden hier rekening mee. Bij golfclub Zeewolde hebben ze hier ook goed over nagedacht tijdens de bouw van de golfbaan.

Ontwerp golfclub Zeewolde
De bunkers of waterhindernissen, vraag je jezelf af waarom de ontwerper ze daar hebben geplaatst. Dus, kijk eens naar de groene complexen (greens, bunkers, hellingen) en kijk hoe ze worden geconfronteerd. Zijn ze schuin naar rechts of links van de vaarweg? Waarom maakt het uit? Nou, overweeg de vorm van de hole; de green zou de beste tee shot moeten zijn. Als je een lange dogleg speelt en je de bunker bewaakt die de rechterkant bewaakt. Het ontwerp van golfclub Zeewolde biedt een uitdaging voor iedere speler.