Fysiotherapie Veenendaal

Fysiotherapie Veenendaal heeft de benodigde kennis in huis. Dat heb ik nu zelf kunnen testen. Jaren geleden was ik gestopt met sporten. Voetbal trok mee niet meer zo en sloot er een einde aan te maken. Alleen begon ik te merken ik dat ik minder fit was en toch iets zwaarder was geworden. Om te voorkomen dat ik straks mijn eigen broek niet meer aan kan, wilde ik weer gaan sporten. Dan voel je je vaak toch lekkerder in je vel zitten.

Trainen

Fysiotherapie Veenendaal helpt je

Een vriend was mij is een fanatieke kickbokser en stelde voor om eens een beginnerstraining mee te pakken. “Dat lijkt me wel iets voor jou” zei hij dan. Hij had nog gelijk ook. Het was hard werken en ik zweette al na vijftien minuten, maar ik heb echt genoten. Hierbij heb ik me gelijk aangemeld, zodat ik vaker kon trainen. De eerste weken had ik veel spierpijn, maar dat hoort er ook bij. Alleen begon ik daarna steeds meer last te krijgen van mijn schouder. Dit was niet dezelfde pijn als die je voelt met spierpijn. Het voelde niet lekker, waardoor ik naar de huisarts ben gegaan.

Oefeningen

De huisarts stuurde me door naar fysiotherapie. Doordat ik opeens intenser was gaan sporten, raakte mijn schouder overbelast. Een combinatie van rust en daarna rustig opbouwen zou de oplossing moeten zijn. De weken rust waren eindelijk voorbij, waardoor ik een afspraak kon maken bij Ellekoot. Ellekoot is een fysiotherapie in Veenendaal. Nadat ik mijn verhaal had verteld werd er opnieuw naar mijn schouder gekeken. Haar hypothese was namelijk geen overbelasting, maar geïrriteerde pezen in de schouder. De plan van aanpak veranderde daardoor iets, maar dat maakte voor haar niet uit. Dit vond ik een goed teken, want het laat toch zien dat ze weet waarmee ze bezig is. Nu kan ik niet wachten tot mijn schouder weer hersteld is.