Loop je graag hard? Dan weet je vast ook, of heb je zelfs al ervaren, dat blessures op de loer liggen. Hardlopen is erg belastend voor je spieren, dus het is belangrijk dat je voorkomt dat het uit de hand loopt. Het is dan ook van belang dat je na het sporten je spieren goed verzorgt. Op die manier herstel je sneller en voorkom je blessures. Hieronder vind je wat tips voor sneller spierherstel na het hardlopen.

Stretchen na het hardlopen

Ben jij iemand die nooit de tijd neemt om te stretchen? Dan is het goed om daar vanaf nu verandering in te brengen. Zeker na het hardlopen is statisch stretchen goed om je spieren soepel te houden. Doe dit zo snel mogelijk nadat je klaar bent met hardlopen, zodat je spieren nog warm zijn. Op de langere termijn helpen flexibele spieren om blessures te voorkomen.

Eet op de juiste manier

Om je spieren sneller te laten herstellen is voeding erg belangrijk. Zorg ervoor dat je na je training je glycogeenvoorraad in je spieren aanvult in de vorm van complexe koolhydraten (te denken valt bijvoorbeeld aan havermout). Ook loop je tijdens het trainen spierschade op. Om je spieren sneller te laten herstellen dien je genoeg eiwitten binnen te krijgen na je training. Dit zijn de bouwstenen voor je spieren.

Je spieren masseren

Je kunt er ook voor kiezen je spieren te masseren, of ze te laten masseren door bijvoorbeeld een fysio. Dit helpt voor een betere bloedtoevoer. Op die manier zul je sneller herstellen. Masseer je spieren vlak na het hardlopen en wacht er niet eerst een paar uur mee, voor optimaal resultaat. Je kunt hier massageolie bij gebruiken.

Tip: ook compressiekousen zijn een goede manier om je spieren te beschermen. Neem een kijkje op https://www.stoxenergy.com/nl/ voor meer informatie over dit onderwerp.