Spinning bikes zijn één van de meest geliefde fitnessapparaten. Zo gaan sommigen er helemaal op los tijdens een spinning groepsles, de ander doet er z’n warming-up op en bovendien kan je ‘m ook nog eens goed thuis gebruiken. Een spinning bike biedt dus heel veel verschillende mogelijkheden. Als je ervoor kiest om een uur lang lekker te gaan spinnen, dan kun je gemakkelijk een volledige en volwaardige workout doen. Hoe je dat doet, lees je in deze blog!

Benen trainen

Het zal geen verrassing zijn dat je natuurlijk je benen traint als je op een spinning bike zit. Je bent constant aan het trappen en op een gegeven moment zal je dat zeker in je benen voelen. Met name je bovenbenen zullen het moeten verduren. Maar ook je kuiten en billen natuurlijk. In tegenstelling tot trainen op een hometrainer, waarbij je de hele tijd in dezelfde houding zit, is dat op een spinning fiets niet het geval. Het ene moment sta je, dan zit je en dan jump je opeens. Je blijft lekker in beweging!

Armen en buikspieren

Naast je benen span je ook de hele tijd je buikspieren aan. Dit doe je wellicht onbewust, maar voel je na afloop zeker. Daarnaast kun je ook je armen en je borst trainen. Sommige instructeurs geven tijdens de les ook nog aan om je armen op en neer te bewegen. Zo train je je armen en je borst. De focus ligt er misschien niet op, maar je pakt ze toch mooi mee terwijl je op een spinning bike zit.

Low impact training

Doordat je tijdens de gehele spinning sessie de fiets gebruikt en er niet vanaf gaat, hebben je gewrichten weinig belasting. Tijdens steppen, powermixes, atletiek of balsporten land je telkens op je voeten waardoor je hele lichaam schokken krijgt. Hierdoor kun je blessures krijgen, omdat dit zwaar is voor je lichaam. Met spinning heb je hier geen last van, omdat je niet op- en afstapt. Blessures krijgen is nooit fijn en trainen op een spinning bike kan dit dus voorkomen. Op www.fitnessdelivery.nl vind je verschillende soorten spinning bikes. Neem eens een kijkje!