keepersshirt

Het is goed om te benoemen dat een keepersshirt een van de herkenbaarste onderdelen is van een outfit van een keeper. Het shirt wordt namelijk gedragen door een team en is ontworpen om bescherming en comfort te bieden tijdens een voetbalwedstrijd. Daarnaast is het niet alleen een functioneel kledingstuk, maar is het ook een kledingstuk dat lekker zit. Wil jij meer weten over dit onderwerp? We zullen hieronder meer vertellen over een keepersshirt. Als eerst zullen we het hebben over de geschiedenis.

De geschiedenis van de keepersshirt

Een keepersshirt heeft een lange geschiedenis die lange tijd teruggaat in de geschiedenis van voetbal. Zo droegen in de jaren 1800 keepers meestal dezelfde kleding als de rest van het team. Het enige waar je een keeper aan kon herkennen was een pet of een hoed om zichzelf te beschermen tegen de zon. Vanaf de jaren 1900 begonnen keepers pas met speciale shirts te dragen. Hierbij werd gekozen voor opvallende kleuren. De reden voor een opvallende kleur is omdat ze hierdoor de positie op het veld kunnen benadrukken en om zich te onderscheiden van andere spelers.

Het ontwerp van deze shirts

Als we kijken naar het ontwerp van de keepersshirt is het goed om te benadrukken dat die door de jaren heen veel is veranderd en voldoet aan de eisen van de moderne wereld. Tegenwoordig zijn deze shirts lichtgewicht en hebben ze ademende stoffen die vocht afvoeren van het lichaam om de keeper droog en comfortabel te houden. Wist je bijvoorbeeld dat veel shirts ook voorzien zijn van extra padding op bijvoorbeeld de ellebogen en schouders? Dit beschermt de keeper als ze besluiten te duiken of te vallen.

Daarnaast is het ook goed om stil te staan bij de kleur van een keepersshirt. Over het algemeen zijn de shirts in felle kleuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan geel, oranje, groen, blauw of zelfs roze. De reden dat ze voor deze kleur kiezen, is omdat ze hiermee goed opvallen en onderscheidend zijn van de rest van het team. Zo weet je zeker dat je keeper altijd goed gepositioneerd staat.

De materialen van deze keepersshirt

Als we kijken naar de materialen van deze shirts, worden deze zoals hierboven beschreven gemaakt van lichte stoffen. Synthetische stoffen zoals polyester worden voornamelijk gebruikt omdat deze licht qua gewicht zijn en tevens ook duurzaam zijn. 

Polyester is een type materiaal vanwege de ademende eigenschappen. Het voordeel van deze stof is dat vocht af wordt gevoerd van het lichaam van de keepers tijdens het wedstrijd. Andere materialen die ook nog gebruikt kunnen worden zijn nylon en spandex. Echter, is het aan te raden om voor een polyester shirt te gaan voor de beste resultaten.

Vergelijk online diverse aanbieders

Tot slot is het goed om verschillende aanbieders online met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze maakt als je een keepersshirt wilt aanschaffen. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans dat je te veel betaalt voor een bepaald shirt of dat je een leuk shirt over het hoofd ziet.