Beste SUP Board

Fanatic is een merk dat een groot aanbod heeft aan supboards en is ontstaan in Duitsland in de jaren ’80. Elk board dat zij op de markt brengen heeft unieke karakteristiek en eigenschappen. 

De geschiedenis van Fanatic

In 1981 werd het merk Fanatic in Duitsland opgericht en biedt innovatie, kwaliteit en klantgerichtheid. Ze streven ernaar om iedereen die een supboard koopt een droomervaring te geven en dit merk ademt pure passie en liefde. Dit doen zij mede op basis van de gezondheid van de wereld, want deze sport is daarop gebaseerd. Ze proberen hun footprint op de aardbodem met de productie van haar collecties zo veel mogelijk te beperken en gaan hier bewust mee om. Op dit moment wordt Fanatic onder een van de grootste merken van supboards geschouwd en hebben zij een toonaangevende plek in wedstrijden. 

Het motto van dit merk is dat je verslaafd raakt aan jouw sup ervaring oftewel ‘addicted to ride’ in het Engels. Door de passie te combineren met de kwaliteitseisen en de jarenlange persoonlijke ervaring, hebben ze dit goed kunnen verwerken in de verschillende technologieën die ze hebben ontwikkeld. 

Het aanbod Fanatic supboards is uiteenlopend

Doordat elk supboard bij Fanatic uniek is, kan er geen overzicht worden gegeven van belangrijke punten die eruit spatten bij dit merk. Daarom hebben we de beste allround, touring en race supboard voor je op een rij gezet. 

Het beste allround Fanatic model is de Fly Air Premium

Voor de beginnende supper is het verstandig om een allround board te kiezen en niet direct voor een race model gaan. Bij een allround supboard kun je je focussen op technieken en jezelf verbeteren alvorens je een niveau hoger gaat. De Fly Air Premium is lang genoeg om snelheid te maken maar ook goed wendbaar te zijn. De breedte is ideaal zodat je niet haarfijn je balans hoeft te houden zoals bij een smaller board wel nodig is. Ook in gewicht is dit een topper omdat deze in verhouding vrij licht is en dus eenvoudig te dragen en te vervoeren. 

Het beste Fanatic race model is de Falcon Air 

Als je voor een race supboard wilt gaan is de Falcon Air van Fanatic een top keuze. Het is een lang, stijf en smal supboard die zeer stevig is en hoge snelheden makkelijk gehaald kunnen worden. Maar niet alleen een hoge snelheid kan worden gehaald, maar ook behouden waardoor je minder energie kwijt bent aan het telkens op snelheid brengen van jouw supboard. 

Het beste touring model is de Ray Air Premium

Als je lange afstanden wilt afleggen dan is de Ray Air Premium de beste keuze uit het assortiment van Fanatic. Het is de beste in zijn klassement net als bij het hierboven genoemde allround board. Zijn perfecte combinatie van lengte, breedte en gewicht maken dat je eenvoudig lange tochten kan maken. Het model van het supboard in combinatie met de neusvorm maken dat dit type ook nog eens langs vooruit kan varen met constante snelheid, hij snijdt als het ware door het water heen.