tavi operatie

Problemen met de aorta zijn soms spannend of zelfs gevaarlijk maar in veel gevallen ook goed te behandelen. Een tavi operatie heeft bijvoorbeeld al voor veel mensen een zeer positief resultaat opgeleverd. Tavi staat voor Transcatheter Aortic Valve Implantation. Het is een behandeling waarbij je een beschadigde en defecte aortaklep behandelt. Dit gebeurt door middel van een aortaklepimplantatie. Je krijgt dus een implantaat op de plek van de niet functionerende klep.

Wat is de aorta?

De aorta is het belangrijkste bloedvat in je hele lichaam. Deze aorta loopt vanaf je hart, door de borstkas naar je buik. Daar wordt deze opgesplitst om je benen te voorzien van bloed. Zoals je begrijpt heeft die aorta dus een heel belangrijke functie in het lichaam en is het een probleem als deze niet functioneert. Daarom zijn er een boel behandelingen die je kunnen helpen als er iets mis is met dit deel van je lichaam. De tavi operatie is er daar een van.

tavi operatie

Diagnose en hulp

Wanneer je iets aan je aorta hebt dan moet er natuurlijk eerst uitvoerig onderzoek worden gedaan naar wat er precies aan de hand is. Dit noemen we de fase van diagnose. Dit kan plaatsvinden in een ziekenhuis maar wat veel mensen niet weten is dat je ook gewoon een privé kliniek kunt opzoeken. Dat is in feite een kliniek die net zo opereert als een ziekenhuis maar dan als zelfstandig bedrijf. Soms zijn de behandelingen in zo’n kliniek duurder maar dat hoeft helemaal niet altijd het geval te zijn. Er zijn zelfs situaties waarin de zorgverzekeraar alsnog alles vergoedt.