Heeft u net uw conditie op peil, krijgt u plotseling last van een blessure. Niets vervelender dan dat! De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Neerbosch (Nijmegen) helpt u zo snel mogelijk te herstellen en uw conditie te behouden. Hij of zij kijkt daarbij naar snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Zo kunt u dankzij sportfysiotherapie snel weer aan de slag. 

maak direct een afspraak

Behandeling door een sportfysiotherapeut

Bij een verkeerde beweging tijdens het sporten of als u overtraind bent, kunnen blessures ontstaan. Denk aan een tenniselleboog, pijn in de schouder of last van de hamstring. Voor deze en andere klachten kunt u een sportfysiotherapeut inschakelen. Hij of zij begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en hoe u geblesseerd bent geraakt. Ook weet de sportfysiotherapeut hoe belangrijk hobby of vereniging voor u is. Daarom kijkt u samen in hoeverre het mogelijk is om te blijven sporten, al dan niet met een aangepast schema. In de sportfysiotherapie wordt onder andere gewerkt met braces, mobiliserende technieken, ondersteunende behandelapparatuur en sportspecifieke of functionele training.

Bij een blessure bezoekt u de sportfysiotherapeut in Nijmegen

Wanneer naar de sportfysio?

Er zijn verschillende aanleidingen om een sportfysiotherapeut te bezoeken. Denk aan:

 • Sportblessures (acute)
 • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
 • Advies over blessurepreventie
 • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
 • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
 • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Of sportfysiotherapie uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste behandeling. Ook uw eigen inzet is van invloed op het resultaat!

Meer informatie over sportfysiotherapie

Kan ik in Nijmegen terecht voor sportfysiotherapie?

In de wijk Neerbosch-Oost vindt u de praktijk van Fysiotherapie Neerbosch. Hier kunt u terecht als u sportfysiotherapie nodig heeft in Nijmegen of omgeving. In de praktijk werken 3 fulltime behandelaars: Rutger Heijmen, Michiel Coenen en Yvonne Lachnit. Ieder van hen is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en zij staan allen geregistreerd in het Big en Kwaliteitsregister.

De praktijk van Fysiotherapie Neerbosch is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Lijn 6 stopt bijvoorbeeld voor de deur, direct na binnenkomst van de wijk.

Andere behandelingen door Fysiotherapie Neerbosch

De fysiotherapeut kan verschillende technieken toepassen om uw klachten te verlichten. Ook geeft hij of zij preventief advies, zodat u leert om voldoende en verantwoord te bewegen. Op die manier voorkomen we herhaling van de klachten. Naast algemene fysiotherapie kunt u bij Fysiotherapie Neerbosch in Nijmegen ook terecht voor:

 • Manuele therapie Marsman
 • Sportfysiotherapie
 • Orofaciale fysiotherapie
 • Medical taping concept
 • Preventie beweeggroepen
 • COPD-behandeling

Neem contact op met de praktijk