Wanneer je last hebt van fysieke klachten als pijn in je rug, gewrichten, nek of schouders, kan een fysiotherapeut deze bij je weg nemen. Ook wanneer je problemen hebt betreft overgewicht, een slechte conditie of ademhalingsproblemen kun je bij een fysiotherapeut terecht. Voor het volgen van fysiotherapie Ypenburg kun je goed terecht bij Active Health Center. Bij dit centrum staat een gezonder leven centraal en bieden zij naast fysiotherapie ook manuele therapie, hydrotherapie, een voedingsconsulent, medische fitness en dry needling.

Wat doet een fysiotherapeut?

Fysiotherapeuten worden opgeleid om problemen bij de beweging te analyseren en te verhelpen. Voor verschillende klachten en oorzaken van deze klachten worden verschillende therapievormen ingezet zoals rekkingen en mobilisaties of andere specifieke trainingsvormen. Het kan zo zijn dat de oefeningen in de behandelkamer uitgevoerd worden, maar ook in een daarvoor bestemde trainingszaal waar mogelijk nodige attributen aanwezig zijn. Bij praktijken met verschillende fysiotherapeuten hebben zij zich vaak gespecialiseerd in verschillende regio’s van het lichaam of in  specifieke klachten.

Het vier-stappenplan

Fysiotherapeuten in Ypenburg werken vaak volgens een vier-stappenplan. De eerste stap is het stellen van een diagnose. De behandeling moet natuurlijk afgestemd worden op de klacht, waardoor gedegen onderzoek voor het stellen van de juiste diagnose belangrijk is. De tweede stap  betreft het creëren van de voorwaarden. Hierbij wordt geanalyseerd of het lichaam anders is gaan bewegen door de het oorspronkelijke probleem, waardoor secundaire klachten zijn ontstaan. Als dit het geval is worden deze secundaire problemen meegenomen in het behandelplan. In de derde fase worden de belastte spieren weer op de juiste manier getraind zodat deze weer op een normale wijze gebruikt kunnen worden. De vierde stap gaat over functioneel trainen. Hierbij wordt gekeken naar de activiteiten in jouw dagelijks leven, waarop een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma wordt opgesteld.