In het geval wanneer je het lastig vindt om zelfstandig te gaan sporten in de sportschool, of indien je fysieke klachten hebt maar wel graag in beweging wilt blijven, dan kun je bij Active Health Center terecht voor medische fitness. Medische fitness is geschikt voor wanneer je klachten hebt in je nek, rug of spieren of wanneer je door de gevolgen van reuma, een operatie of een andere oorzaak niet goed meer kunt bewegen. Bij het beoefenen van medische fitness Ypenburg worden fysiotherapie en fitness met elkaar gecombineerd. 

Wat houdt medische fitness in?

De medische fitnesssessies worden altijd begeleid door een fysiotherapeut in de daarvoor aangewezen trainingszaal. Het is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden, situatie en wensen of de sessies individueel of in groepsverband plaatsvinden. Medisch fitness heeft als doel weer op een juiste manier te kunnen bewegen en sporten. Hierbij zul je inzien waar je op kan letten bij het trainen en worden er samen met je begeleider de juiste oefeningen uitgekozen. Na het doorlopen van het medische fitnessprogramma zal er een vervolgprogramma opgesteld worden. Deze kun je dan meenemen wanneer je weer overstapt naar reguliere fitness. 

Medische fitness in een 4-stappenplan

De werkwijze bij medische fitness gebeurt in een vier stappenplan. Allereerst wordt een diagnose gesteld. Hierdoor kan er een passend en doeltreffend behandelplan opgesteld worden. Tijdens de tweede stap worden er voorwaarden gecreëerd voor het behandelplan. Hierbij wordt gekeken naar of er secundaire klachten zijn ontstaan door de originele klacht. Dit kan gebeuren wanneer het lichaam verkeerd gaat bewegen om de originele klacht te ontlasten. Indien dit het geval is  zal dit worden opgenomen in het behandelplan. In de derde fase worden de nodige spieren weer op een goede manier getraind waardoor ze weer goed gebruikt kunnen worden. Als laatste zal er een functioneel trainingsprogramma opgesteld worden dat is aangepast op jouw specifieke activiteiten in jouw dagelijkse leven.