Sporten heeft een positieve invloed op ons lichaam. Niet alleen is het goed voor de algehele gezondheid, maar het heeft ook een aantal mentale voordelen zoals het verbeteren van het zelfvertrouwen, het geheugen en helpt bij het bestrijden en voorkomen van een depressie. Door te sporten kan ook je sociaal leven een boost krijgen. Welke voordelen heeft sporten zoal nog, klik hier om te kijken?

Goed tegen ziektes

Door te sporten versterk je je immuunsysteem, wat dan weer tot gevolg heeft dat je veel minder snel vatbaar zult zijn voor infecties, schimmels, virussen en bacteriën.

Vermindert de kans op het ontstaan en de ontwikkeling van depressies

Bij het sporten ontstaat er de aanmaak van endorfine in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat mensen zich gelukkiger voelen. Angstaanvallen en somberheid worden hierdoor tegengehouden. Mensen die al depressief zijn merken een verbetering van hun gemoedstoestand als ze gaan sporten.

Slankere taille

Te weinig lichaamsbeweging en ook stress zullen ervoor zorgen dat we sneller verdikken. Bij stress wordt er in ons lichaam het hormoon cortisol aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat vetaanmakende enzymen in vetcellen gestimuleerd worden. Door het sporten kunnen we de aanmaak hiervan beperken want het zorgt ervoor dat we het vet verbranden. De endorfine die vrijkomt tijdens het sporten zal er bovendien voor zorgen dat de cortisol zal worden afgebroken. Dit alles heeft dus tot gevolg dat onze buik zal afslanken, want onze buik zit vol vetcellen.

Goed voor zelfvertrouwen

Sporten heeft een stimulerend effect voor het zelfvertrouwen. Alleen al door het feit dat we weten dat we aan onze lijn werken en bezig zijn met ons lichaam kan ons lichaam doen stralen.

Goed voor nachtrust

Door te sporten kan je ervoor zorgen dat je dieper slaapt en ook sneller uitgerust bent. Je nachtrust wint aan efficiëntie.

Langer leven

Geregeld eens sporten, en dat hoeft dan nog niet eens zo lang te zijn, zal ervoor zorgen dat je lichaam in een betere conditie geraakt en zo langer zal meekunnen. Dus begin meteen met sporten, bijvoorbeeld bij Fitness terneuzen.