We kunnen vaststellen dat een eigen sup board kopen tegenwoordig ongelooflijk populair is. We zien het dan ook bijzonder veel mensen doen. Waarom? Omdat er aan het kopen van een dergelijk board ongelofelijk veel interessante voordelen verbonden zijn. Niet alleen hoef je geen board meer te huren, daarnaast beschik je ook over een exemplaar dat perfect in lijn met jouw ervaring. Het mooie van de sport suppen is ook dat je het overal kan en mag doen. Op alle wateren waar je ook in mag zwemmen is het in principe mogelijk om deze sport te beoefenen. Wil jij ook graag een dergelijk board kopen, maar weet je niet helemaal waar allemaal rekening mee te houden? Dan is het interessant om de inhoud van deze pagina nog even grondig door te nemen.

Waarom een eigen sup board aanschaffen 

Een eigen sup board aanschaffen is natuurlijk iets wat je niet vanaf het eerste moment zal doen. Wanneer je echter reeds enige tijd aan het suppen bent zal je tot de conclusie komen dat de tijd rijp is geworden om over te gaan tot het aanschaffen van een eigen board. Niet alleen kan je op deze manier de prijzen uitsparen die je moet betalen voor het huren van een eigen sup, daarnaast spreekt het voor zich dat het ook gewoon ongelofelijk interessant is om over een eigen board te beschikken. Het vrij gevarieerde aanbod op de markt zorgt er in ieder geval voor dat er voor iedereen een board kan worden aangekocht die perfect de vooropgestelde verwachtingen zal inlossen. 

Welke verschillende sup boards zijn er allemaal?

Een sup board bestellen doe je natuurlijk niet zonder je eerst even te verdiepen in de verschillende opties die er verkrijgbaar zijn op de markt. Op het moment dat je dat gaat doen zal je meteen tot de conclusie komen dat we een onderscheid maken tussen de hieronder terug te vinden opties:

  1. Allround supboards;
  2. Touring supboards;
  3. Racing supboards;

Voor welke van de drie hierboven aangehaalde boards jij uiteindelijk gaat kiezen zal worden bepaald door onder meer de ervaring waarover je beschikt. Wanneer je nog maar net om de hoek komt kijken bij deze hobby is het bijvoorbeeld sterk aanbevolen om te kiezen voor een allround exemplaar. Heb je reeds iets meer ervaring? Kies dan voor een touring exemplaar. Voor de echt ervaren supboarders geldt dan weer dat ze mogelijks zullen kiezen voor een racing uitvoering. 

Hoeveel kost een sup board?

De kosten die je moet betalen voor een sup board kopen kunnen in de praktijk behoorlijk uiteenlopend zijn. Indien je slechts over een beperkt budget beschikt en je nog maar een beginner bent kan het een interessante keuze zijn om te gaan voor een opblaasbaar exemplaar. Voor een dergelijk sup board geldt dat ze ongelooflijk voordelig is. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk in de praktijk eveneens zo dat ze eenvoudig overal mee naartoe kan worden genomen. In het bijzonder wanneer je nog maar net kennismaakt met deze hobby is de kans groot dat je jouw supboard overal mee naartoe zal willen nemen. Wel, wanneer je de beschikking hebt over een opblaasbaar exemplaar is dat zonder probleem mogelijk. Overtuigd? Neem dan snel een kijkje bij ISUP Center