hometrainers

Hometrainers zijn hele bekende fitnessapparaten, dan wel niet de bekendste. Deze fitnessapparaten zijn zowel in de sportschool als thuis te vinden. De hometrainer is een uitstekend fitnessapparaat om in beweging te blijven, conditie op te bouwen, spieren te versterken en af te vallen. Kortom, erg goed voor de gezondheid. Echter, toch zijn er wel een aantal vragen die bij mensen naar boven komen als ze een hometrainer aanschaffen. Ik ga nu kort in op de meeste gestelde vragen over de meest geschikte hometrainers

Wat train je eigenlijk met een hometrainer?

Wanneer je gebruikt maak van een hometrainer worden diverse spieren getraind, maar de voornaamste zijn: bovenbenen, kuiten, hamstrings en bilspieren. Het komt er eigenlijk op neer wat je voornamelijk gebruikt tijdens het normale fietsen. De bovenbeenspieren zullen het meest belast worden tijdens het fietsen, omdat hier de meeste kracht op uitgeoefend wordt. De knie- en enkelgewrichten worden volledig ontlast bij het gebruik van een hometrainer in tegenstelling tot een loopband. 

Worden de buikspieren goed getraind door een hometrainer?

Bij het gebruik van een hometrainer worden de buikspieren niet op een direct manier getraind. Door regelmatig gebruik te maken van een hometrainer zal je veel vet verbranden, waardoor de buik platter wordt. Daarbij kan je, wanneer je in de juiste houding zit, de core van het lichaam verstevigen. Hierdoor wordt ook de zithouding beter als je op een bureaustoel zit. 

Hoe vaak kun je de hometrainer het best gebruiken om te sporten?

Dit heeft te maken met een aantal factoren. Het begint natuurlijk bij jezelf, de conditie speelt een belangrijke rol. Hoe slechter de conditie, hoe meer tijd je voor jezelf moet nemen om dit weer op te bouwen. Wat hierop aansluit is de trainingsduur. Je moet niet meteen uren willen trappen, maar dit ook een beetje bij beetje op willen bouwen. Ik zou starten met 20 minuten en dit elke dag met 5 minuten opbouwen. Daarbij moet je natuurlijk niet beginnen om de hoogste weerstand, maar wat het fijnst aanvoelt voor jezelf. Het is belangrijk dat je kracht moet zetten, maar wel gedurende de hele training vol kunnen houden. 

Het uitzoeken van de beste hometrainer is voor iedereen een persoonlijke keus en dit hangt af van een aantal factoren. Om je een handje te helpen kan ik je deze website aan raden: tunturi.com. Hier zijn naar mijn mening de meest ideale hometrainers te vinden.