levertraan te kopen

In een perfecte wereld zou je nooit voedingssupplementen nodig hoeven te hebben en zou je al je vitaminen, mineralen, vetten en zuren uit je voeding moeten kunnen krijgen. Maar we weten allemaal dat de wereld niet perfect is en onze levensstijl waarschijnlijk nog minder.

Wie kan het allemaal bijhouden hoeveel porties vette vis, blauwe bessen, avocado’s, Griekse yoghurt en alle kleuren groenten je moet eten om van de voordelen van deze ingrediënten te genieten? En is er dan nog ruimte over om een keer kebab te gaan halen? Of een pilsje te pakken?

levertraan te kopen

Welke voedingssupplementen heb je het meest nodig?

Iedereen heeft een eigen levensstijl en routines, met vaak hun eigen soorten gerechten en ingrediënten. Het is dus moeilijk om te zeggen wat het beste voor jou is. Daarbij kan het zijn dat je onderliggende problemen hebt waardoor je lichaam bepaalde voedingsstoffen minder goed opneemt, ook al eet je er voldoende van. Maar hier zijn een aantal essentiële voedingsstoffen die je tekort kan komen:

1. Omega-3 vetzuren.

Dit zijn vetten die ons lichaam zelf niet kan maken en essentieel zijn om gezond te blijven. De beste bron van Omega-3 is vis. Als je niet van vis houdt, allergisch bent voor vis of vegetarisch bent, is het een goed idee om levertraan te kopen. Het helpt namelijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Levertraan bevat bovendien vitamine A en D.

2. Vitamine D.

Deze vitamine krijg je van de zon. Het zorgt niet alleen dat je lichaam beter calcium op kan nemen om je botten sterk te houden, maar helpt ook je immuunsysteem. Als je boven de 50 jaar bent, of een donkere huid hebt, of in de winter weinig buiten komt, krijg je waarschijnlijk niet voldoende vitamine D en kun je voedingssupplementen kopen, zoals een calcium/vitamine D supplement of levertraan.

3. Vitamine B.

Deze bestaat uit 8 verschillende vitamines die je veelal in je eten terug zult vinden. Vitamine B12 komt echter bijna altijd van dierlijke producten. Vegetariërs zullen erg hun best moeten doen om geen tekort te krijgen, omdat het essentieel is voor de ontwikkeling van gezonde bloedcellen en zenuwcellen.

4. Probiotica.

Een goede balans in je darmfauna is belangrijk voor je algehele gezondheid en kan je helpen om darmproblemen en infecties tegen te gaan. Yoghurt bevat deze goede bacteriën die essentieel zijn voor je darmen. Maar als je werkelijk een buikgriep wilt tegengaan, of je cholesterolgehalte wilt verminderen, kan je beter een probiotica supplement kopen. Yoghurt voldoet dan niet.