Krachttraining vrouwen

Krachttraining: het is een veelbesproken onderwerp in de wereld van sport. Met name als we het hebben over het vrouwenlichaam dan zijn er nog veel te veel misverstanden over. Want krachttraining voor vrouwen is ook hartstikke goed, net als bij mannen.

Krachttraining vrouwen

Fabel: krachttraining is niet goed voor vrouwen

Een hardnekkige fabel als het gaat om krachttraining bij vrouwen is dat je er grote, lompe spieren van zou krijgen. Je wordt te gespierd en dat is niet mooi. Veel vrouwen willen daarom geen krachttraining doen.

Feit: krachttraining is goed voor vetverbranding

Krachttraining is juist heel goed voor vrouwen. Allereerst helpt het je namelijk met vetverbranding. Wanneer je krachttraining doet dan blijven je spieren nog lang na je workout calorieën verbanden. Je valt dus juist sneller af als je ook krachttraining doet. Bovendien zijn die opgepompte spieren ontzettend lastig te realiseren als vrouw. Die kun je echt pas verwachten als je dagelijks met de allerzwaarste gewichten pompt, en dan nog is dit zeer afhankelijk van je dieet. Maak je dus geen zorgen: je wordt heus niet te gespierd van krachttraining.

Fabel: je moet altijd de allerzwaarste gewichten pakken

Om echt nut van je krachttraining te hebben, moet je wel de zwaarste gewichten pakken toch? Het moet zo zwaar zijn dat je ze maar net kunt vasthouden tijdens een set van 10 reps. Dat is echter niet waar.

Feit: je kunt voor veel of weinig reps gaan

Als je kiest voor een erg zwaar gewicht, dan doe je zoveel reps als mogelijk is. Je doet er bijvoorbeeld per set maar tien, en dan niet meer dan 3 sets. Dat gaat lekker snel maar is ook zeer belastend. Je kunt ook gewoon voor meer reps gaan met een iets lichter gewicht. Die keuze is aan jou. Minder gewicht betekent natuurlijk wel dat je meer tijd kwijt bent.