Dumbbell weigths

Een dumbellset is een korte staaf waaraan je losse gewicht schijven kunt toevoegen. Dumbells worden ook wel halters genoemd. Vaak hebben de sportscholen dumbbells met een vast gewicht, want dit is handiger trainen, het verwisselen van gewichten kost veel tijd. Een dumbbell is verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, het materiaal kan ook verschillen. Sportscholen hebben vaak goede kwaliteit en veel soorten dumbbells doordat in een erg veel gebruikt product is.

dumbells

Waarvoor gebruik je een dumbbellset

Je kunt met een enkele dumbbell trainen of met twee dumbbells. Dumbbells worden gebruikt tijdens de fitness training, krachttraining, bodybuilding en powerlifting. Het trainen met een dumbbell is makkelijk uit te voeren, daarom is dit ook handig voor beginners, je leert zo bepaalde houdingen en technieken. Als je spiermassa wilt opbouwen gebruik je de zwaardere gewichten en doe je weinig herhalingen. Als je je uithoudingsvermogen wilt verbeteren en vet wilt verbranden is het handig om lichtere gewichten te gebruiken en veel herhalingen te doen. De dumbbells helpen jou met het bereiken van je fitness doelen.

Dumbbells zijn erg handig omdat je bijna elke spiergroep ermee kunt trainen. De meest voorkomende oefeningen zijn meestal: bicep curls, lunches, dumbbell fly, lateral raise of de one arm dumbbell rows. natuurlijk zijn er nog veel meer oefeningen. 

Thuisgebruik van de dumbellset

Je kunt de dumbbells ook makkelijk thuis gebruiken. De dumbells zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd met 2 jaar garantie. Als je graag thuis intensief wilt trainen, raden we onze hoogste kwaliteit dumbellsets aan in de uitvoeringen chroom, gietijzer of rubber. Als je liever zelf je dumbells samen stelt kan je ook gaan voor losse dumbellstangen en halterschijven. Je hebt bij Gorilla Sports de keuze uit een uitgebreid assortiment en de mogelijkheid om kosteloos achteraf te betalen.

Waarom dit effectiever is

Een dumbellset is sneller aan te raden in plaats van een fitness apparaat. Je maakt tijdens het trainen met een dumbbell gebruik van free range of motion waardoor je meer kracht en flexibiliteit ontwikkelt, zo staat de druk eerder op de spieren dan op de gewrichten. Het is effectiever dan door machines  waarbij je de door de machine gecontroleerde beweging volgt. Bij krachttraining met dumbells zal je de instabiliteit/disbalans moeten opvangen, waardoor je aanzienlijk meer spieren dient aan te spreken en je spieren zich harmonischer zullen ontwikkelen. Daarnaast zijn dumbells ideale fitness artikelen voor krachttraining thuis. Ze zijn relatief klein waardoor je ze makkelijk kunt pakken en opbergen.