Spiergroei en de opbouw van spiermassa: veel mannen, en zeker mannen die enigszins ijdel zijn, zijn er dagelijks druk mee. Door stevig te fitnessen, aan bodybuilding te doen en door te letten op hun voedselpatroon en leefgewoonten, halen ze alles uit de kast om een klerenkast te worden. Toch zijn er nog steeds veel sporters en fitnessfanaten die op een verkeerde manier werken aan spiergroei. Vaak zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben. Dit komt doordat er diverse fabeltjes over spiergroei de ronde doen, die vrij hardnekkig blijken te zijn. Wat zijn de grootste misverstanden over dit onderwerp? En hoe kun je wél effectief work-outs doen of supplementen en shakes gebruiken om je spiermassa te vergroten? Ontdek de antwoorden in dit blog en laat je niet langer foppen door de indianenverhalen die de ronde doen!
Fabeltje 1: sportvoeding heeft geen effect
Er zijn veel mannen en vrouwen die aan krachttraining of fitness doen en denken dat sportvoeding aanschaffen, zoals Born sportvoeding kopen, geen zin heeft. Born sportvoeding kopen en op regelmatige basis gebruiken, of een ander merk sportvoeding, is echter wel degelijk effectief en heeft diverse voordelen. Een goed merk sportvoeding op een reguliere basis innemen, zorgt er namelijk voor dat jouw spieren de juiste hoeveelheid mineralen, proteïnes, aminozuren en vitamines krijgen. Zo kunnen ze sneller herstellen na inspanning en harder groeien. Born sportvoeding kopen als hulpmiddel is dan ook een goed idee!
Veel en zwaar trainen leidt tot snellere spiermassa
Je ziet ze geregeld in de sportschool: de sporters die keihard trainen met de zwaarste dumbells. En die bij het gebruik van trainingsapparaten zoveel mogelijk gewicht proberen te tillen. Ze denken dat hun spiermassa hierdoor sneller gaat toenemen en groter wordt dan die van ieder ander. Helaas is ook dit een fabel…
Vet wordt spiermassa
Optimisten denken dat vet omgezet kan worden in spiermassa. Dat is echter een sprookje. Spieren gaan daarentegen groeien door inspanning en het herstel dat daarop volgt. Hiervoor zijn aminozuren, als bouwstenen van eiwitten, cruciaal. Omdat vet geen stikstoffen bevat, kan het door krachttraining niet omgezet worden in spieren. Kies liever voor eiwitrijk voedsel in combinatie met periodiek trainen!