Tafelvoetbal of voetbal, is een populair spel dat je samen met vrienden en familie kunt spelen. Het spel wordt gespeeld op voetbaltafels en het is een feit dat de ene de andere niet is. Welke tafel je nodig hebt, is ook afhankelijk van waar en hoe intensief de tafel wordt gebruikt. Bijvoorbeeld thuis of in de kantine van de sportvereniging. Daarom vertellen we in deze blog meer over voetbaltafels en waar je op moet letten als je er een wil aanschaffen. 

De prijsverschillen

De prijzen van voetbaltafels lopen nogal uiteen en wij snappen dan dat het heel verwarrend is. Feitelijk hoeft een goedkopere tafel niet veel slechter te zijn dan een duurdere, maar het is wel een feit dat een duurdere tafel bijvoorbeeld van andere materialen is gemaakt, zodat die ook steviger is en intensiever gebruikt kan worden. Ook beplaade functies kunnen van invloed zijn op de prijs.

De soort glasplaat heeft bijvoorbeeld ook invloed op de prijs. Een dikkere en non-reflecterende glasplaat, die vaak bij professionele tafels wordt ingezet, is logischerwijs duurder dan dunnere en reflecterende platen. Soms bevat een tafel helemaal geen glasplaat, wat er dus ook voor zorgt dat de hij an sich goedkoper is. Ook voetbaltafels met bijvoorbeeld muntinworp bevatten meer techniek en onderdelen, waardoor de aanschafprijs ook hoger wordt.

Voor persoonlijk of zakelijk gebruik

Je kunt heel eenvoudig onderscheid maken in voetbaltafels voor persoonlijk of zakelijk gebruik. Particulieren kopen tafels vaak voor thuis en daar wordt regelmatig op gespeeld. Bijvoorbeeld als vrienden en familieleden langskomen. In menig mancave is het spelletje te vinden. Doorgaans zijn deze tafels wat goedkoper, omdat ze bijvoorbeeld van lichtere materialen zijn gemaakt, geen muntinworp hebben en ook niet zijn uitgerust met een glasplaat.

Voor zakelijk gebruik ligt het iets anders. Bijvoorbeeld als de tafel in de kantine op het werk of van de sportvereniging wordt geplaatst. D

In de wereld van voetbaltafels is er feitelijk onderscheid te maken tussen tafels voor particulieren en zakelijk gebruik. Particulieren kopen steeds vaker voetbaltafels die op een zolder of in de kelder worden neergezet. In een man cave mag het spelletje eigenlijk niet ontbreken, maar ook vrouwen spelen het spelletje maar al te graag. Laat daar geen misverstand over zijn. Deze tafels zijn doorgaans goedkoper, omdat ze ook van lichte materialen zijn gemaakt.

De voetbaltafels voor zakelijk gebruik zijn doorgaans wat duurder en dat heeft vooral te maken met het feit dat ze van duurzame en stevige materialen zijn gemaakt. Tafels voor zakelijk gebruik zijn ook bedoeld om er intensief en ruig op te kunnen spelen, zonder dat de tafel kapot gaat en gerepareerd moet worden. Tafels voor particulieren zijn puur voor recreatief gebruik, terwijl je er ook niet ruig en intensief op kunt spelen. Uiteraard kan dat wel, maar dan is de kans op defecten ook groter.

Wat kost een voetbaltafel voor thuis?

Wil je het spelletje thuis kunnen spelen? Dan heb je voldoende aan een voetbaltafel voor particulieren en de prijzen variëren van € 179,- tot wel € 500,-. Uiteraard ben je ook vrij om een professionele tafel aan te schaffen, maar dan spreken we ook over een compleet ander prijskaartje. Het is maar net wat je zelf wilt en of je het de investering waard vindt. Wij snappen heel goed dat je minder geld spendeert als je het spelletje zo nu en dan speelt, terwijl de fanatieke fan van tafelvoetbal sneller geneigd is om veel geld te betalen voor een goede tafel.

De prijs van voetbaltafels zakelijk

Voetbaltafels voor zakelijk gebruik kosten al snel € 1.000,- of meer, maar dan heb je ook een goede tafel die wel tegen een stootje kan. Je kunt er ruig en intensief op spelen en daardoor zijn ze ook perfect voor zakelijke omgevingen, zoals kantines en clubhuizen. 

Niet veel ruimte? Probeer dan de inklapbare voetbaltafel