Fitnesstoestellen hoef je niet altijd meteen te kopen, je kunt ze namelijk ook leasen. Dit houdt in dat de verschillende toestellen niet officieel van jou zijn, maar je gebruikt ze wel. Dit is bijvoorbeeld handig als je een eigen sportschool wil gaan beginnen. Door toestellen te leasen heb je niet meteen de dure kosten van het investeren in dure apparaten. Je huurt de apparaten als het ware, waardoor je kan sparen voor het zelf kopen van apparaten, zonder dat je hele sportschool leeg staat. Voor starters is een fitnesstoestel leasen dus een goede optie.

Benodigdheden voor een sportschool

Met een fitnesstoestel leasen ben je er nog niet. Ten eerste is er natuurlijk een pand nodig. Maar verkijk je niet op de grootte! Sportscholen zijn vaak veel groter dan ze lijken. In dit pand moet naast ruimte voor apparaten ook genoeg plek zijn voor kleedkamers, douches, een receptie en om nog comfortabel rond te lopen. Wanneer dit allemaal geregeld is, kan er gekeken worden naar wat er nodig is om de ruimte te vullen.

Verschillende apparaten

Alle verschillende soorten sporters moeten gebruik kunnen maken van de sportschool. Dit houdt in dat er een hoop verschillende apparaten in moeten staan. Het zou eventueel handig kunnen zijn om een soort checklist te maken verdeeld over verschillende spiergroepen. Begin bijvoorbeeld bij benen. Wat voor oefeningen zijn hiervoor? En welke apparaten horen hierbij? Hierna doe je hetzelfde voor buik, rug, armen, billen, enzovoort. Nu is er een mooi overzicht van apparaten die nodig zijn. Daarna kan er worden gekeken naar losse aanvullingen. Denk hierbij aan alles wat zonder groot apparaat gedaan wordt, zoals touwtje springen, gewichtheffen, balanceren of sit-ups. Nu er een duidelijk overzicht is kan gekeken worden naar wat gekocht moet worden, en wat geleased. Nu is er ook een stuk meer inzicht in de komende kosten en ben je bijna klaar voor het openen van je eigen sportschool!