Het is algemeen bekend dat sporten heel goed is voor de gezondheid. Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren om sportief bezig te zijn, zo ook met een elektrische fiets. Echter, als men denkt aan een elektrische fiets dan wordt er vaak gedacht dat dit niet sportief is. Dit is niet waar. In deze blog leggen we daarom uit waarom ook fietsen op een elektrische fiets een sportieve bezigheid is. 

Elke vorm van beweging is goed

Zoals het kopje al zegt is elke vorm van beweging goed, onafhankelijk van hoe je het doet. Het is in ieder geval beter dan helemaal niet bewegen. Een elektrische fiets maakt het vaak voor veel mensen toegankelijker om toch de fiets te pakken in plaats van bijvoorbeeld de auto. Door de trapondersteuning is het namelijk makkelijker om langere afstanden af te leggen zonder snel vermoeid te raken. Aangezien je wel nog steeds moet trappen, blijf je wel in beweging. 

Het geleidelijk opbouwen van conditie

Een elektrische fiets heeft ook als voordeel dat je geleidelijk je conditie kan opbouwen. Je kan namelijk de trapondersteuning zo hoog of laag zetten als dat je zelf wilt. Wanneer je dus pas net begint met sporten, kan je hem relatief hoog zetten en naarmate je conditie verbetert, verlagen. Na een tijdje heb je misschien de trapondersteuning helemaal niet meer nodig! Op deze manier ben je dus ook aan het werken aan je uithoudingsvermogen, net zoals je bij andere sporten zou doen.

Verschillende soorten elektrische fietsen

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten elektrische fietsen te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar het aanbod elektrische fietsen van Matrabike om de verschillende soorten fietsen te zien. Een standaard elektrische fiets is onder andere geschikt voor mensen die bijvoorbeeld naar school of werk willen fietsen, in plaats van het nemen van het openbaar vervoer of de auto. Voor mensen die wat meer intensieve beweging willen, kunnen een elektrische mountainbike of een elektrische racefiets nemen. Deze zijn in principe hetzelfde als een niet-elektrische mountainbikes of racefietsen, maar dan met bijkomend voordeel dat ze trapondersteuning hebben zoals eerder uitgelegd. Dit maakt het opnieuw een stuk toegankelijker voor beginnende sporters. 

Ter conclusie is fietsen op een elektrische fiets dus daadwerkelijk een vorm van sporten en is het een goede manier om fit te blijven. Dus stap op die fiets en kom ook in beweging!