Veel mensen denken dat een speed pedelec speed pedelec verkopen en elektrische fiets hetzelfde zijn. Misschien heb jij dit ook altijd gedacht. Er zijn wel wat verschillen tussen deze twee broertjes. Ook zijn er veel dingen waar je aan moet denken bij aanschaf van een speed pedelec. In deze tekst gaan wij deze informatie bespreken zodat jij beter weet welke fiets bij jou past.

Informatie over de elektrische fiets

De elektrische fiets ofwel de E-bike is de normale elektrische fiets met een snelheid van 25 kilometer per uur. De elektrische fiets wordt vooral aangeraden als je korte afstanden aflegt. Denk bijvoorbeeld aan naar je werk gaan in dezelfde stad, of een leuke fietstocht doen door de natuur buiten de stad. De prijzen van de elektrische fiets liggen een stuk lager dan de speed pedelec en voor deze fietsen is een speciaal rijbewijs niet nodig. Op de Elektrische fiets kun je iets sportiever zitten, maar je kunt ook gewoon rechtop zitten. Wanneer je de Elektrische fiets gebruikt is een helm en achteruitkijkspiegel niet nodig. Voor de elektrische fiets hoef je dus niet heel veel te regelen om de weg op te mogen.

Informatie over de speed Pedelec

Het snellere broertje van de Elektrische fiets is de Speed pedelec speed pedelec verkopen. Deze snellere elektrische fietsen vallen officieel ook onder bromfietsen. De speed pedelec heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. De speed pedelec is in prijs een stuk prijziger dan een normale elektrische fiets. Voor deze elektrische fiets dien je ook een AM rijbewijs te hebben, en heb je een kentekenbewijs nodig. De speed pedelec kan vooral gebruikt worden voor de langere afstanden waar je minder hoeft te stoppen in het verkeer. Op deze fiets heb je vrijwel altijd een sportieve houding. Wanneer je de speed pedelec gebruikt is een helm en achteruitkijkspiegel ook verplicht. Past deze speed pedelec bij jou behoeftes, of is de elektrische fiets toch wat meer voor jou weggelegd?