Het Nike trainingspak is een atletisch trainingspak van de populaire Nike Air Force 1, oorspronkelijk ontworpen voor militair gebruik. De originele Air Force 1 is echter niet geschikt voor straatkleding en kan alleen worden gebruikt bij officiële sportgelegenheden. Het Nike trainingspak is in de loop der jaren geëvolueerd tot een fashion statement, aangezien het voor het eerst werd gelanceerd voor Olympische evenementen in 1996. Het unieke ontwerp en de functionaliteit hebben het tot een vaste favoriet gemaakt bij de sportieve broederschap.

Het Nike trainingspak in tegenstelling tot de Air Force 1

In tegenstelling tot de Air Force 1 en andere Air Force-ontwerpen, bevat het Nike trainingspak de drie strepen op de voorkant die werden geïntroduceerd met de originele Air Force 1. Dit maakt het een veel veelzijdiger kledingstuk en maakt het voor alle soorten kleding mogelijk van gelegenheden. Net als bij het originele Air Force 1-trainingspak, is het één stuk omdat het gemakkelijk uit de kast kan worden geritst, maar het is op een andere basis gebouwd. In plaats van stijf en oncomfortabel te zijn, is het nu lichtgewicht en flexibel geworden dankzij het nieuwe materiaal waarvan het is gemaakt, waardoor het veel comfortabeler en draagbaarder is dan enig ander trainingspak dat momenteel verkrijgbaar is.

Enkele nieuwe toevoegingen aan het originele Nike Air Force-assortiment

Er zijn ook enkele nieuwe toevoegingen aan het originele Nike Air Force-assortiment die wat meer kleur en creativiteit in het ontwerp hebben verwerkt. De Nike Free Run+ serie is bijvoorbeeld geïnspireerd op de klassieke hardloopschoen en heeft een kleurrijke graphic op de zijkant verwerkt. Daarnaast is het assortiment geïnspireerd op de raceauto’s die door Formule 1-teams worden gebruikt. De hoofdkleuren zijn rood en zwart, maar er zijn hier en daar wat subtiele accenten die de trainingspakken een raceauto-look geven. Hoewel het originele Nike Air Force-assortiment altijd erg populair was, heeft het nieuwe assortiment nieuwe aandacht en ontwerpideeën getrokken, waardoor het een van de meest populaire Nike-producten op de markt is.