Als jij nog geen gebruik maakt van draadloze oortjes, dan is dit mogelijk het moment om daarmee te beginnen. Gebruikers van deze oordopjes willen niet zonder en dat is logisch. Bluetooth oordopjes zijn namelijk niet meer te vergelijken met de onhandige variant die nog met een stekker je telefoon in moet. Daardoor zijn ze ook te gebruiken in een groot aantal verschillende situaties. De tijd van draden die in de knoop zitten, die in de weg zitten en die overal achter blijven haken zijn voorbij. Lees hier verder over de vele situaties waarin draadloze oortjes echt een uitkomst bieden.

Draadloze oortjes voor tijdens het sporten

Er worden speciale draadloze oordopjes gemaakt voor mensen die veel sporten en die er tijdens het sporten van houden om ongestoord naar hun favoriete muziek te luisteren. Deze oortjes zijn waterdicht, zodat zweet en regen ze niet kunnen beschadigen. Ze blijven altijd op hun plek zitten en je kunt zo hard rennen, springen en duikelen als je wilt, ze vallen niet uit je oor. Deze oordopjes zijn ook te bedienen door erop te tikken, zodat je tijdens het sporten je telefoon niet tevoorschijn hoeft te halen als je een nummer wilt skippen of wilt pauzeren. En voor de beste workout, kies je oortjes met extra bass om je te helpen nieuwe records te vestigen.

Tijdens het autorijden

Handsfree bellen is natuurlijk verplicht tijdens het autorijden en dat kan op verschillende manieren. Draadloze oortjes zijn dan een bijzonder handige manier om dat te doen. Kies voor een paar kleine en discrete oordopjes en deze draag je tijdens het autorijden. Daar merk je niets van, want ze zijn erg comfortabel. Komt er dan een telefoontje binnen, dan hoef je alleen één keer op het oordopje te tikken met je vinger en je neemt op. Zo kun je veilig autorijden en handsfree bellen zonder dat je daar je telefoon voor moet pakken.

In het openbaar vervoer

Veel mensen houden ervan om naar muziek te luisteren in het openbaar vervoer of om dan een podcast te kiezen of het nieuws bij te houden. Je wilt dan oordopjes die niet opvallen en discreet zijn en die ook niet de andere reizigers lastig vallen met jouw audio. Er zijn oordopjes die nauwelijks opvallen en die ook geen geluid doorlaten naar buiten. Daarmee zit je onopgemerkt in de trein zonder dat je oordopjes zichtbaar zijn of overlast veroorzaken bij andere reizigers.

Voor alle situaties een oordopje

Uiteraard verschillen de functies per merk, maar oortjes hebben bepaalde voordelen waardoor ze bijzonder gebruikersvriendelijk zijn en in elke situatie te gebruiken.

  • Directe verbinding met de telefoon vanaf het moment dat je ze uit de opbergdoos haalt.
  • De bediening vindt niet via de telefoon plaats, maar via de oordopjes zelf.
  • De bluetooth oordopjes blijven erg goed zitten en kunnen eigenlijk niet uit je oren vallen.
  • De opbergdoos van de oortjes fungeert als een soort powerbank waarmee je ze ook tussendoor nog een aantal keren kunt opladen en opnieuw kunt gebruiken.