Tip van de voet

De regenlaars zit goed als je aan de punt voldoende ruimte hebt om je tenen comfortabel te kunnen bewegen. De hak zou zonder problemen omhoog moeten komen, maar als hij klapt als je loopt, is de laars best wel te groot. Het is belangrijk om te overwegen of je voldoende ruimte heeft om jouw rubberlaarzen dames aan te trekken met een extra paar sokken, zonder dat deze te strak zit. Dit is vooral handig op koude en regenachtige dagen waar een extra isolatielaag nodig is.

Het kalf

De klassieke regenlaars valt hoog op het been, dus het is belangrijk om op de wijdte van de kuit te letten. Aangezien rubber een nogal stijf materiaal is, moet u ervoor zorgen dat je voldoende ruimte heeft om comfortabel te zijn. De opening bij de kuit moet breed genoeg zijn zodat je benen gemakkelijk en comfortabel naar binnen glijden, zelfs met een broek. Je kunt dit probleem ook omzeilen en kiezen voor kortere of verstelbare modellen die door veel merken worden aangeboden.

Voeten

Met hun dikke zolen en hoge ontwerpen kunnen klassieke rubberlaarzen dames soms zwaar aanvoelen voor je voeten. Houd er bij het maken van de keuze rekening mee dat hoe zwaarder de laars, hoe sneller je moe kunt worden. Als je graag lange wandelingen in de regen maakt, is het een verstandige keuze om een ​​lichter model te kiezen.

Flexibiliteit

Rubber is niet het meest flexibele materiaal, daarom is het aan te raden om een ​​regenlaars te kiezen met een relatief zachte zool. Hierdoor voelt het comfortabeler en natuurlijker aan.

Isolatie

rubberlaarzen dames zijn nogal veelzijdig en kunnen zelfs het hele jaar door gedragen worden als ze gecombineerd worden met een paar goede kousen of dikke sokken. In de zomer is een 100% rubberen model voldoende als je een fan bent van plasspringen. Voor drassige herfstdagen en onverwachte lente buien kan een geïsoleerde laars echter de voorkeur hebben. Laarzen met een voering hebben niet alleen een betere thermische capaciteit, maar zijn vaak ook comfortabeler om te dragen.